top of page

Osteopathie, herstel en balans in beweging

Osteopaat in Bilzen, De Clerck Laurence

Osteopathie is een manuele therapie die zich toelegt op het bewegingsherstel van het menselijk lichaam.
De structuur beheerst de functie, als de structuur niet optimaal is heeft het een directe weerslag op de beweeglijkheid en aldus op de functie.
 

Als osteopaat in Bilzen richt ik mij op het opsporen van bewegingsbeperkingen en het opheffen van blokkades. Het voornaamste doel is het bereiken van een homeostase met andere woorden het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen.

Bewegingsherstel en gezondheid

Verminderde beweging kan gevolgen hebben voor uw volledige gezondheid. De mens is een totaliteit. Van het kleinste micro-organisme tot wereld grootsheid. Doorheen mijn studies kinesitherapie, osteopathie en cranio-sacrale therapie groeit het anatomisch inzicht dat het lichaam een dynamisch, zelfhelend organisme is die voortdurend interageert met zijn omgeving en dit zowel intern als extern. Osteopathie inspireert zich vanuit de kennis van anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie om uw gezondheid te bevorderen.

De osteopaat heeft oog voor verschillende verbanden.

Samenwerking met huisarts of specialist

Het is belangrijk op te merken dat een osteopaat geen vervanger is voor uw huisarts of specialist, maar juist samenwerkt met hen. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de juiste medische professional.

CONTACTEER OSTEOPAAT DE CLERCK LAURENCE IN BILZEN

Maak een afspraak voor osteopathie bij De Clerck Laurence, osteopaat in Bilzen. 

bottom of page