top of page

dr. A. T. Still

"ALLES WAT LEEFT, BEWEEGT"

icon

Bereiken van een homeostase

Osteopathie is een manuele geneeskunde die zich toelegt op het bewegingsherstel van het menselijk lichaam met als voornaamst doel het bereiken van een homeostase. Dit is het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen.

De osteopaat gaat ervan uit dat verminderde bewegelijkheid van lichaamsweefsels gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Als de structuur niet optimaal is heeft het een directe weerslag op de beweeglijkheid en aldus kan de functie niet meer zijn volledige efficiëntie bewaren.

Onderlinge verbanden tussen lichaamsdelen

De osteopaat spoort deze lichaamsweefsels op via palpatietechnieken en maakt ze, met speciale manuele technieken, weer beweeglijk. Hij kijkt naar het hele lichaam – niet enkel de kwaal – en naar de onderlinge verbanden tussen de verschillende lichaamsdelen. 

Osteopathie maakt gebruik van de kennis uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. 

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

KOM EENS LANGS OF MAAK EEN AFSPRAAK.

Vraag ook naar meer informatie of osteopathie geschikt is voor de gerichte behandeling van jouw klachten. Ik help je graag verder.

bottom of page